close

'CETA dreigt te sneuvelen in de Eerste Kamer'. Dat kopte de nieuwsbureaus toen de PvdA bevestigde tegen CETA te gaan stemmen. Alle oppositiepartijen in de Tweede Kamer (behalve de eenmansfractie Van Haga) zijn nu tegen CETA in de huidige vorm. Maar in de Eerste Kamer is de situatie anders. Minder Kamerleden, andere zetelverhouding, 2 extra fracties. Hoe zit het daar nu?


Als de Eerste Kamerleden hetzelfde stemmen als hun partijgenoten in de Tweede Kamer, dan is dit de situatie:

Blijft dit zo, dan winnen we en wordt CETA weggestemd.

Maar niets is zeker in de politiek. De druk op Nederland vanuit Brussel zal groot worden. Rutte zal er alles aan doen om fracties te overtuigen toch voor te stemmen. Of hij zal een deal proberen te sluiten, hun voor-stem in ruil voor iets wat ze belangrijker vinden.

Dus moeten we de druk op de ketel houden en hebben we elke stem nodig.

Mail nu 2 partijen in de Eerste Kamer


In de Tweede Kamer is alleen de ChristenUnie nog onbeslist. Zij hebben in de Eerste Kamer 4 zetels. Maar in de Eerste Kamer zitten ook de Fractie-Otten met 3 zetels en de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) met 1 zetel.


Omdat elke stem telt, beginnen we nu al met het oproepen van de Fractie-Otten en de OSF om CETA in de Eerste Kamer weg te stemmen. Ook al is de Eerste Kamer nog niet aan zet.

Dus help mee en stuur een bericht naar de Fractie-Otten en de OSF!

Mail de Fractie-Otten

Mail de OSF