close

In de eerste week van de actie Wij Stoppen CETA hebben de Partij voor de Dieren, SP, GroenLinks, PVV, FvD, lid Van Kooten-Arissen en DENK bevestigd dat ze tegen CETA zullen stemmen. We hebben de tussenstand van de stemverdeling op de homepage geüpdatet.

Help ons de andere partijen te overtuigen om ook tegen CETA te stemmen. De PvdA heeft intussen bevestigd dat ze nog onbeslist zijn. De ChristenUnie kwam terug op haar eerdere tegenstem. Over D66, CDA, VVD en de andere partijen hebben we nog geen nieuws.

  • De Partij voor de Dieren heeft bevestigd tegen te stemmen. Want als je grootste uitdaging is om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties, dan sluit je geen handelsverdragen die dat moeilijker maken.
  • De SP zal ook zeker tegen stemmen.
  • Ook GroenLinks belooft tegen te stemmen. Vrijhandel is goed als het bijdraagt aan verduurzaming, maar tegen dit vreselijke verdrag moeten we een vuist maken.
  • Forum voor Democratie 'zal er alles aan doen om dit zeer onverstandige verdrag tegen te houden', zei Thierry Baudet vorige week. https://twitter.com/fvdemocratie/status/1168962661343801345
  • Zelfstandig Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen liet via Twitter ook weten tegen meer macht voor multinationals en dus tegen CETA te zijn. https://twitter.com/FemkeMerel/status/1169187067554869248
  • Update: Inmiddels hebben ook de PVV en DENK bevestigt, dat ze ook bij de aanstaande stemming tegen CETA zullen stemmen. Mooi!

De partijen met een beslissende stem blijven dus de PvdA en ChristenUnie. En mocht het straks op de Eerste Kamer aankomen, dan zullen ook 50PLUS, SGP en Fractie-Otten belangrijk zijn.